De les 6.027 sol·licituds a Sabadell sols han aprovat 4.423 ajuts de menjador

Més de 4.423 infants de Sabadell necessiten ajuts de menjador

De les 6.027 sol·licituds a Sabadell, sols han aprovat 4.423 ajuts de menjador

Gabriel Fernández: ‘sabem que encara no és suficient però seguim treballant’

L’Ajuntament de Sabadell complementarà fins al total de 1.462 ajuts

L’Ajuntament de Sabadell ha augmentat un 31,65% l’aportació municipal per als ajuts menjador. Aquest any destinarà 626.691 euros, 150.000 € més que el curs passat i quasi un 50% més que al 2015-2016. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez ha destacat que “aquest esforç pressupostari és una mostra del compromís d’aquest Govern amb les famílies més vulnerables i, molt especialment amb els infants. Volem atendre l’augment de la demanda d’aquests ajuts i destinar els màxims recursos possibles per afavorir la cohesió i la igualtat entre tots els ciutadans i ciutadanes”.

El regidor ha afegit que ‘sabem que encara no és suficient i que hem de seguir treballant, però hem avançat molt respecte al curs passat perquè la Generalitat ha apujat els llindars de renda que permeten a les famílies accedir als ajuts, equiparant-los als de risc de pobresa de Catalunya. Amb els nous criteris, que des de Sabadell reivindicàvem des de l’inici d’aquest mandat, més infants poden accedir com a mínim a un ajut del 50% del menú’.

De les 6.027 sol·licituds tramitades a Sabadell, la Generalitat i Consell Comarcal han aprovat 4.423 ajuts, un increment del 23% més de sol·licituds aprovades, respecte l’any anterior, fruit de la modificació de criteris econòmics adoptat aquest any. No obstant, un total de 798 s’han denegat per superar el nivell d’ingressos i n’hi ha 213 pendents per incidències en la consulta de dades amb l’Agència Tributària. I queden 134 que estan pendents de processar.

Es complementarà el preu del menú a 1.462 infants
Dels 4.423 ajuts aprovats per a Sabadell, una part important només cobrien el 50% del cost del menú. Per això, tenint en compte la situació de cada cas, l’Ajuntament de Sabadell complementarà fins al 70, 90 o 100% un total de 1.462 ajuts.

L’anàlisi de cada cas per part de la Regidoria d’Acció Social ha portat el Govern municipal a assumir íntegrament els ajuts de 64 infants que no el tenen concedit per part del Consell Comarcal però que, segons criteris tècnics municipals, atenent raons socioeconòmiques i de necessitat d’alimentació, sí hi han de tenir accés.

També assumirà íntegrament els ajuts al 50, 70, 90 o 100% d’aquells casos que, per diverses circumstàncies, no tenen accés a beca del Consell Comarcal però sí haurien de tenir ajut atenent a criteris dels tècnics municipals.

Per tant, un total de 1.526 ajuts de menjador escolar a la ciutat (els 1.462 complementats més els 64 assumits per l’Ajuntament) comptaran amb aportació municipal, xifra un 31,65% superior a la d’inicis del curs 2016-17 a la ciutat.

Gabriel Fernàndez ha afirmat que “els professionals de la Regidoria d’Acció Social han treballat intensament per informar les famílies i després per analitzar tots els casos i veure com es podia donar sortida a situacions que necessitaven un suport i que no havien rebut l’ajut del Consell Comarcal”. A més, ha explicat que des de començament d’anys s’ha fet una revisió dels criteris per afinar molt més i assegurar que les famílies que reben ajuts són qui més ho necessiten.

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.