L’Ajuntament no compleix i deixa de banda els locals de l’Hermètica

L’Associació de Locals de la Zona Hermètica lamenta l’incompliment del compromís de l’Ajuntament de Sabadell al Ple Municipal del 25 de Maig de 2016

Un any després que es posés en marxa el Pla Especial de regulació d’usos recreatius al barri de Gràcia de Sabadell, l’Associació de Locals de la Zona Hermètica, presidida per Joan Cosp, lamenta «l’incompliment de l’acord a què es va comprometre l’Ajuntament de Sabadell, al ple municipal del 28 de maig de 2016–amb el vot afirmatiu de tots els partits polítics- que instava a empresaris i consistori a iniciar un diàleg constructiu perquè, de manera negociada, es facilitin les activitats d’oci nocturn a les zones que s’acordin».

En aquest sentit, Cosp manifesta que «per part nostra hem fet tot el que ha estat al nostre abast per fer possible aquest diàleg, i ara ens trobem amb un pla director que ja s’està redactant per redefinir on i com s’han de repartir els locals d’oci, en el que nosaltres no hi hem participat». Segons ha manifestat Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, la previsió és que el nou pla estigui enllestit en el decurs de l’any 2018, amb l’objectiu principal d’evitar que l’activitat es concentri en un sol barri, tot i que també ha manifestat que en un futur es podria tornar a concedir alguna llicència a la Zona Hermètica –a tres o quatre locals-.

Cosp vol deixar clar que «si això comporta el tancament transitori de les nostres sales, serà la nostra ruïna. No podem tenir tancades les portes un any, ni tan sols uns mesos, perquè paguem lloguers i perdríem els nostres clients, a més d’haver d’acomiadar tot el nostre personal». Per tant, el president de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica apel·la una vegada més al diàleg per tal d’evitar el tancament dels pocs locals –no arriben a la desena- que encara queden oberts a la Zona Hermètica. «Som empresaris de Sabadell, paguem els nostres impostos, i sempre hem col·laborat amb l’Ajuntament i les forces de seguretat. Si es tracta de què quedin quatre locals, ja no hi ha gaire per triar. Seria gairebé un procés natural».

D’altra banda, Cosp no s’explica el contrasentit de Guerrero quan afirma que «des del govern apostem perquè els joves que vulguin gaudir de l’oci nocturn no hagin d’agafar el cotxe, que és el que passarà quan es tanqui la Zona Hermètica aquest estiu». «Si és així, quin sentit té tancar-nos?», es pregunta Joan Cosp.

Finalment, Cosp reitera que «Sabadell és una ciutat de més de 200.000 habitants que no es pot quedar sense discoteques». i espera que «més enllà d’aquesta cortina de fum que és l’actual normativa on s’estableix que només poden obrir-se discoteques o bars musicals amb un aforament superior a 100 persones a la zona de Sant Pau de Riu-sec, quan tots sabem que allà no hi ha possibilitat de muntar res, instem una vegada més al diàleg des del sentit comú, perquè el problema de la concentració de locals a la Zona Hermètica fa temps que va deixar de ser-ho».

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.