Assessorament gratuït en reclamacions per les clàusules abusives dels bancs

La Diputació de Barcelona ofereix al Vallès Occidental assessorament especialitzat i gratuït en reclamacions per les clàusules abusives dels bancs

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández, han presentat avui, a la seu del Col·legi, el conveni de col·laboració entre ambdues institucions per proporcionar atenció personalitzada i gratuïta als consumidors del Vallès Occidental en relació als litigis amb entitats financeres per la inclusió de clàusules abusives en contractes hipotecaris. La Diputació està estenent aquest servei per la demarcació signant acords amb altres col·legis d’advocats.

La diputada Laura Martínez ha destacat que «la Diputació està duent a terme des de fa mesos accions de suport davant d’aquesta problemàtica: conscienciació de la ciutadania; assessorament directe a través dels Serveis Públics de Consum -per als municipis on no hi ha oficina pròpia, a través de les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor que té la corporació-, o formació dels tècnics».

Laura Martínez ha explicat que «en alguns casos més complexos es fa necessària la intervenció d’un lletrat especialitzat, i d’aquí es deriva la col·laboració amb els col·legis professionals, en aquest cas, amb el Col·legi d’Advocats de Sant Feliu de Llobregat».

Per la seva banda, el degà del Col·legi, Manolo Hernández, ha valorat l’acord i ha remarcat que «hi ha hagut una vulneració dels drets dels consumidors, i per això hi ha una necessitat imperiosa de defensar aquests drets».  I ha afegit que «cal defensar la justícia de proximitat».

L’acord preveu el desplaçament d’advocats especialitzats a les dependències dels Serveis Públics de Consum dels ajuntaments de la comarca, que atendran  de forma individualitzada, amb visita prèvia concertada, les consultes dels consumidors. A més, rebran informació específica en relació a la justícia gratuïta si decideixen acudir a la via judicial.

El conveni presentat avui dona cobertura a la ciutadania de la comarca, mitjançant els Serveis Municipals de Consum de Sabadell, Sentmenat, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet i Cerdanyola del Vallès. Les visites es podran concertar directament a les oficines municipals fins al mes de desembre.

Alhora, la Diputació garanteix que els consumidors dels municipis que no disposen de Servei Públic de Consum propi puguin gaudir del mateix servei en condicions similars. En aquest cas els interessats han de sol·licitar el servei en el seu Ajuntament, i s’acorda una atenció presencial en el municipi més proper als seu domicili que disposi de servei efectiu.

Assessorament gratuït a tota la demarcació

La Diputació de Barcelona està estenent aquest servei d’assessorament personalitzat sobre clàusules abusives per part dels lletrats a tota la demarcació, a partir de la signatura de convenis amb altres col·legis d’advocats.

Aquests acords amb els col·legis professionals se sumen a les accions de suport als consumidors que la Diputació està impulsant des de fa mesos per acompanyar-los en les seves reclamacions per les clàusules abusives. Justament per atendre aquests casos, la corporació ha augmentat enguany fins als 2 milions d’euros el pressupost destinat als Serveis Públics de Consum de la demarcació. També ha intensificat la formació específica als tècnics d’aquests Serveis (77 municipals i 7 comarcals) i ha contractat les associacions de consumidors més representatives per fer 150 xerrades i tallers arreu del territori. Recordem que per als 224 municipis que no tenen Servei Públic de Consum, la Diputació atén les persones consumidores amb les visites de les Unitats Mòbils d’Atenció als Consumidor (UMIC).

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.