Cinc comissions fent Festa Major 17

Cinc comissions comencen a treballar per organitzar la Festa Major del 2017

Aquesta setmana s’han convocat ja les primeres reunions de les comissions que s’han creat com a conseqüència de les conclusions de la jornada de cloenda del Procés Participatiu de la Festa Major que va tenir lloc el passat 18 de març. En aquella sessió, que es va constituir en plenari, es va acordar de crear cinc comissions, que han de debatre i fer propostes entorn dels àmbits següents: Comunicació, Cultura Popular, Música, Oci Jove Alternatiu i Territori. En aquests moment ja hi ha 46 persones inscrites a les diferents comissions.

El dimarts 4 es va reunir la Comissió de Comunicació i es van acordar les normes de funcionament, l’àmbit d’actuació i una proposta metodològica de com enfocar un pla de comunicació que abraci tota la riquesa d’activitats i públics diferents als quals s’adrecen les activitats de la festa.

D’altra banda, el dimecres 5 va tenir lloc la primera reunió de la Comissió de Cultura Popular. A més de les normes de funcionament i les competències, es van generar tres grups de treball per a les activitats de cultura popular amb més participació, entre d’altres, de la Festa Major: la cercavila, les activitats de foc i les activitats de gegants.

Les dates de les primeres trobades de les altres comissions són: Oci Jove i Alternatiu, el 24 d’abril; Territori, el 25 d’abril, i Música, el 26 d’abril.

La participació en les comissions és de caràcter individual i ho pot fer qualsevol persona interessada –pertanyi o no a entitats ciutadanes–. El període d’inscripció és fins al 26 d’abril, per mitjà de l’adreça a cultura@ajsabadell.cat. Les persones interessades a formar-ne part han d’enviar les dades següents: nom i cognom, telèfon de contacte, adreça electrònica i nom de la comissió a la qual es volen inscriure.

Segons Montserrat Chacon, regidora de Cultura, “el nostre objectiu és posar en valor el canvi de model de participació. La Festa Major és de tots, i entre tots hem de ser capaços de generar un sistema que permeti donar valor a la tradició, incorporar la innovació i generar elements identificatius comuns. El repte que tenim davant és que aquest nou model que estem construint plegats generi que tota la ciutat visqui la festa i hi participi”.

Author: edicio@catalunyadirecte.com

Deixa un comentari