Moventia accelera l’expansió a França

Moventia accelera la seva expansió a França

El grup referent en mobilitat guanya el concurs per gestionar el transport urbà, interurbà i escolar de Pays de Montbéliard, a la regió del Franc Comtat

El servei es compon de 215 treballadors i 115 autobusos.

Moventia continua el seu creixement empresarial a França. Després d’anunciar, el passat mes de maig, l’adjudicació del bicing de París, el grup de mobilitat acaba de proclamar-se vencedor del concurs per gestionar el servei de transport urbà, interurbà i escolar de l’Aglomeració Pays de Montbéliard, a la regió del Franc Comtat, fronterer amb Suïssa. Amb un contracte de 112 milions d’euros per un període de 6 anys i mig, Moventia va començar a operar a Montbéliard el passat 1 de juliol. Aquesta darrera adjudicació confirma l’aposta de la companyia per seguir creixent internacionalment.

Durant el procés competitiu de diàleg, que ha constat de fins a quatre rondes de negociació, Moventia ha defensat el seu projecte guanyador davant propostes d’altres companyies, entre elles l’operador anterior. Després de proclamar-se vencedor, el grup familiar passa a ser el nou operador del transport urbà de Montbéliard, que compta amb 142.000 habitants. El servei, que enllaça 72 pobles i ciutats de la població francesa, es desenvolupa amb els actuals 215 treballadors, amb una flota pròpia de 65 autobusos als quals se sumen uns altres 50 d’empreses locals col·laboradores. L’equip de Moventis a Montbéliard ha portat a terme un procés de transició i adaptació al canvi d’operador de forma professional, ordenada i en un temps rècord. Un dels principals reptes és la posada en marxa del projecte Evolity, que suposa la implantació de 4 noves línies d’alta capacitat.

La fase d’expansió internacional de Moventia, que es va iniciar el 2016 amb la posada en marxa del servei públic de bicicletes de Hèlsinki, va continuar a França amb l’adjudicació del bicing de París un any després i ha culminat a Montbéliard, amb l’entrada del grup en la gestió del servei de transport públic. En l’àmbit nacional, Moventia ha adquirit recentment l’empresa de transport Carrilets Turístics de Catalunya.

Sobre Moventia

Moventia és un grup empresarial expert, des de 1923, en mobilitat sostenible, compromès amb les persones, la societat, el medi ambient i la qualitat dels seus serveis. En total, el grup Moventia transporta més de 100 milions de passatgers l’any i distribueix prop de 19.000 vehicles anuals nous i d’ocasió amb les 18 marques que representa. La seva divisió de transport públic compta amb 62 línies d’autobús urbà (de ciutats com Pamplona o Lleida, entre d’altres), a les quals se sumen ara les de Pays de Montbéliard.

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.