Escola ajuts de menjador

Sol.liciten 5,586 beques d’ajut menjador més que l’any passat

Sabadell tramita 5.586 sol·licituds d’ajut menjador per al proper curs, un 5,5% més que el curs anterior

L’Ajuntament de Sabadell ha tramitat davant el Consell Comarcal del Vallès Occidental un total de 5.586 sol·licituds d’ajut menjador per al curs 2017-2018. Aquesta xifra representa un increment del 5,5% respecte del curs anterior, quan es van cursar inicialment 5.293 peticions. Ara, el Consell Comarcal ha fet arribar les sol·licituds juntament amb les de la resta de la comarca al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que creuarà les dades amb les de l’Agència Tributària. Un cop feta la gestió, es comunicaran els ajuts atorgats a cada municipi.

Sobre l’increment de sol·licituds presentades, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha destacat el fet “que la Generalitat hagi apujat els llindars de renda que permeten a les famílies accedir als ajuts, equiparant-los als de risc de pobresa de Catalunya. Amb els nous criteris, que des de Sabadell reivindicàvem des de fa temps, més infants podran accedir com a mínim a un ajut del 50% del menú. Per a nosaltres, però, encara no n’hi ha prou”.

Així, el regidor ha subratllat que “cal començar a abordar com a país el debat de la gratuïtat de l’espai de menjador escolar dels 0 als 16 anys als centres de titularitat pública i veure’l com un dret. Anar cap a un model en què el menjador escolar sigui un espai educatiu més, com ja ho és en altres societats europees com a Finlàndia, on són a càrrec de l’Estat el material escolar, els llibres de text i un àpat calent diari, garantint així la igualtat d’oportunitats de tots els nens en un tema vital i clau com és l’educació”.

Els ajuts menjador corresponen a una convocatòria pública dels Consells Comarcals i la seva principal dotació pressupostària és de la Generalitat. Es tracta de suports que els ciutadans i ciutadanes sol·liciten per mitjà dels municipis. La quantitat atorgada a Sabadell serà comunicada, per tant, pel Consell Comarcal. A partir d’aquesta quantitat i del nombre d’ajuts es concretarà, també, l’aportació que l’Ajuntament farà per complementar els suports o donar-ne de nous en els casos que, segons criteris tècnics municipals, sigui necessari. La previsió és que l’aportació de l’Ajuntament sigui similar o superior als 476.000 € que l’administració municipal va destinar per al curs 2016-17.

Peticions distribuïdes per tota la ciutat

Les peticions presentades per Sabadell davant el Consell Comarcal estan distribuïdes al conjunt de la ciutat. Del total de les 5.586 sol·licituds d’ajut menjador tramitades, la distribució per districtes és la següent, segons el districte de residència dels sol·licitants:

DISTRICTE    1         2         3         4         5        6         7

Total              685    763   1004    969    522   1093   550
%                   12,26 13,65  17,97 17,34  9,34  19,56  9,84

Author: Ajuntament de Sabadell

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.