La Zona Hermètica planta cara a l’Ajuntament de Sabadell

Treballadors i clients de la Zona Hermètica manifesten a la plaça de Sant Roc la seva preocupació davant la possibilitat que l’Ajuntament de Sabadell tanqui aquest estiu els locals d’oci nocturn

Si es fa efectiu els tancaments es deixaria sense feina a més d’un centenar de treballadors

Joan Cosp: ‘Ens sentim enganyats per l’Ajuntament de Sabadell’

A punt d’esgotar-se els recursos administratius corresponents per parts dels locals, i davant la possibilitat que ‘l’Ajuntament de Sabadell insti a les poques discoteques de la Zona Hermètica que resten obertes a cessar la seva activitat aquest mateix estiu, nombrosos treballadors i clients de la Zona Hermètica s’han manifestat aquest dijous a la plaça de Sant Roc, amb motiu del ple municipal del mes de juliol, per transmetre als regidors i a l’equip de Govern la seva preocupació pel que suposaria, en cas de tancament, la desaparició de l’oci nocturn a Sabadell i la pèrdua d’aproximadament un centenar de llocs de treball’.

Els manifestants han cridat a la plaça consignes com ‘Volem treballar‘ i ‘No al tancament dels locals’.

Les treballadores i treballadors de locals d’oci nocturn de la Zona Hermètica de Sabadell, han accedit a l’entrada del saló de plens per expressar les seves reivindicacions davant l’alcalde Juli Fernández, l’equip de govern i regidors, provocant el tancament immediat de les portes del saló de plens, a la resta de manifestants.

El president de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica, Joan Cosp, lamenta que ‘en cap moment s’hagin tingut en compte els llocs de treball, directes i indirectes, que es perdrien pel tancament dels nostres locals’. En aquest sentit, Cosp manifesta que ‘estem parlant d’acomiadar cent persones, principalment gent jove -un dels sectors amb més problemes per accedir al mercat laboral—que treballen amb absoluta professionalitat en diferents tasques, com cambrers, discjòqueis, guarda-robes, seguretat…, i molts dels quals es paguen els seus estudis treballant amb nosaltres’. Cosp s’estranya que ‘els grups municipals que formen l’equip de Govern, tan sensibles amb els problemes socials i els drets dels treballadors, mirin cap a una altra banda quan es parla de la Zona Hermètica, com si els nostres empleats fossin treballadors de segona, quan tots ells estan contractats segons els convenis i la legalitat vigent’.

Joan Cosp està convençut que ‘hi ha sortides perquè les poques discoteques que queden obertes puguin seguir funcionant, atès que ja no generem molèsties, i conservar així els esmentats llocs de treball, però no hi ha cap voluntat política d’aplicar solucions. Senzillament es deixa morir l’oci a Sabadell, sense oferir cap alternativa a curt i mig termini’.

El president dels locals de la Zona Hermètica lamenta especialment que ‘s’hagi traspaperat’ tot el que es va acordar al ple municipal del 26 de maig de 2016, amb el vot afirmatiu de tots els grups polítics, on s’instava a iniciar una taula de diàleg entre l’Ajuntament de Sabadell i els empresaris d’oci nocturn de la Zona Hermètica, i es deixava sense efecte el Pla Especial d’Usos Recreatius i de restauració del barri de Gracia de Sabadell.

En aquest temps, més que diàleg, el que hi ha hagut és una nul·la voluntat d’arribar a acords. A més, ens hem trobat amb decisions unilaterals per part de l’equip de Govern, com endegar un procediment administratiu per tal de dur a terme un concurs obert per a l’elaboració del Pla Director d’usos i activitats econòmiques i centres de culte de Sabadell, i que sembla va per llarg’

A propòsit d’això, conclou Cosp: ‘mentre el Pla Director no es posi en marxa, el que sembla que volen fer és deixar sense oci nocturn a una ciutat de més de 200.000 habitants, amb totes les conseqüències que això comporta. Ciutats com Badalona, Sant Cugat o Mataró disposen de les seves zones d’oci, perfectament regulades, amb el vistiplau dels seus consistoris. Pel que sembla, a Sabadell el que volen és que els nostres joves hagin de buscar alternatives d’oci nocturn a altres ciutats: això significa haver d’agafar el cotxe a la nit, amb el perill que això pot comporta.

Per tot plegat, i especialment pel fet d’haver fet cas omís al diàleg a què s’instava en el ple municipal del 26 de maig de 2016, Cosp considera que ‘ens sentim enganyats per l’Ajuntament de Sabadell ‘.

La FECASARM (Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals) ha manifestat el seu suport i suport a totes les reivindicacions de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica.

Author: Associació Zona Hermètica de Sabadell

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.