3.000 nens de Sabadell participaran en un programa de recerca contra la obesitat

3.000 nenes i nens de Sabadell participaran en un projecte de recerca sobre els determinants urbans de l’obesitat infantil

S’inicia el treball de camp de l’estudi ECHOCAT, liderat per ISGlobal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i el suport de la Fundació La Marató de TV3

Aproximadament 3.000 infants de quart, cinquè i sisè de primària (9-13 anys) de més de 50 escoles de la ciutat de Sabadell participaran al projecte de recerca Entorn Urbà i Obesitat Infantil a Catalunya (ECHOCAT) de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació Bancària ”la Caixa”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i el finançament de la Fundació La Marató de TV3.

Actualment, l’obesitat s’ha convertit en el principal problema de salut infantil a Espanya. En el cas de Catalunya, els índexs d’obesitat entre els menors dupliquen els del Nord d’Europa. L’any 2015, aproximadament el 32% dels infants catalans entre 6 i 12 anys tenia excés de pes.

El projecte de recerca ECHOCAT examinarà els possibles lligams entre la vida a les ciutats i l’excés de pes entre els menors. L’estudi, que s’inicia avui, dimarts 14 de novembre, i durarà més de sis mesos, comptarà amb la participació voluntària d’escoles, de les famílies i dels infants per realitzar proves de mesura d’alçada, pes i pressió arterial, entre d’altres, i omplir qüestionaris sobre salut i benestar, ús de tecnologies i activitat física.

“Entendre els determinants de l’obesitat infantil és ara més urgent que mai, donat l’ascens ràpid del problema a nivell global. Les intervencions a nivell individual, enfocades a canvis en els hàbits alimentaris i d’activitat física, han tingut un èxit limitat”, afirma Martine Vrijheid, la investigadora d’ISGlobal que coordina el projecte. “Aquest projecte vol respondre al poc coneixement que tenim sobre les exposicions urbanes múltiples i la manca de dades a Catalunya sobre les quals elaborar avaluacions d’impacte”, afegeix Vrijheid.

El projecte ha estat un dels 34 projectes seleccionats per la Fundació La Marató de Tv3 de les 117 sol·licituds de subvencions per finançar projectes de recerca sobre diabetis i obesitat.

Sobre ISGlobal

L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) és el fruit d’una aliança innovadora entre la Fundació Bancària ”la Caixa” i institucions acadèmiques i governamentals per contribuir a l’esforç de la comunitat internacional amb l’objectiu de fer front als reptes de la salut en un món globalitzat. ISGlobal consolida un node d’excel·lència basat en la recerca i l’assistència mèdica que té el seu origen en els àmbits hospitalari (Hospital Clínic i Parc de Salut MAR) i acadèmic (Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra). El seu model de treball aposta per la translació del coneixement generat por la ciència a través de las àrees de Formació i Anàlisi i Desenvolupament Global. ISGlobal és membre del Programa CERCA de la Generalitat de Catalunya.

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada