Disponible el préstec electrònic a les biblioteques municipals

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

La plataforma eBiblio.cat ja està disponible

Aquest mes de juny s’ha posat en marxa eBiblio Catalunya, el nou servei de préstec de llibre electrònic a les biblioteques públiques que pretén lluitar contra la descàrrega il·legal. El nou servei comptarà amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà i 41.730 llicències. S’estima que es podran fer més d’1 milió de préstecs digitals.

Per fer ús d’eBiblio Catalunya només cal disposar del carnet d’usuari de les biblioteques municipals de Sabadell o de qualsevol biblioteca municipal del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet és gratuït i es pot demanar a qualsevol biblioteca. Per poder accedir a eBiblio.cat, l’adreça electrònica de l’usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s’incloguin en la sol·licitud. Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.

El servei eBiblio Catalunya vol ser una eina per a la lluita contra la descàrrega il·legal de continguts, que ofereixi una plataforma senzilla i oberta a tothom per a la lectura de contingut digital. El projecte eBiblio Catalunya complementa la col·lecció que les biblioteques públiques posen a l’abast dels usuaris en suport paper. La prioritat pel 2015 és incorporar les novetats que apareguin al mercat editorial, com també el fons de totes aquelles editorials que disposin d’un fons adient a les polítiques de col·lecció de les biblioteques públiques.

Author: Catalunya Directe

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.