Formació per a emprenedors

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Noves activitats formatives sobre comunicació i màrqueting,models de negoci, habilitats emprenedores i creació d’empreses

Adreçades a persones emprenedores, autònomes i responsables de micro i petites empreses

Forma part de les accions orientades al desenvolupament econòmic de la ciutat

L’Ajuntament treballa en diferents accions per promoure el desenvolupament econòmic de Sabadell. Una de les línies ja consolidades és l’oferta anual d’activitats de formació adreçades a persones emprenedores, autònomes i responsables de micro i petites empreses que completa les activitats de formació dissenyades pels treballadors en actiu i per a les persones en situació d’atur. Actualment està oberta la inscripció per a les deu activitats programades entre setembre i desembre de 2017.

En l’àmbit de la comunicació i el màrqueting s’han previst quatre propostes. La primera de les activitats tindrà lloc al setembre amb el nom “Crea la teva marca personal i aprèn a difondre-la per internet”. A l’octubre es proposen les activitats formatives “Com elaborar un pla de promoció i difusió del meu negoci?” i “Neuro-marqueting. La clau de l’èxit en temps de crisi”. Per completar l’oferta formativa en aquest àmbit al novembre s’ha programat la sessió “Google Adwords express: publicitat a la xarxa per negocis de proximitat”.

Pel que fa a models econòmics, el programa d’activitats inclou una sessió amb el títol “Economia circular en PIMES: com aplicar-la per incrementar el negoci” al novembre. L’economia circular respon principalment a la revalorització dels recursos sobrants d’una empresa perquè una altra ho aprofiti. És a dir, es tracta que les empreses cooperin entre elles i mitjançant l’intercanvi de restes de materials, energia o aigua, etc. tothom pugui beneficiar-se. Aquest mètode permet a l’empresa ser més eficient en l’ús dels recursos i reduir els costos dels processos de producció, en tant que redueix la generació de residus i treu profit d’alguns sobrants.

Altres accions formatives incloses dins el programa previst fins a final d’any estan adreçades a col·lectius específics. Aquest és el cas de les accions per a persones emprenedores com la sessió ”Emprenedoria Social: Idees de negoci que aporten solucions a necessitats socials” al setembre. L’emprenedoria social és un corrent emprenedor que identifica respostes davant dels reptes socials que la transformació social està generant. Les persones emprenedores socials creen empreses capaces de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis repercutint els beneficis en la millora col·lectiva.

També s’ha previst el taller “Desenvolupa el teu talent emprenedor amb Lego Serious Play!” al novembre per mostrar aquesta eina que facilita la reflexió, la comunicació i la resolució de problemes en equips, persones i organitzacions i el curs “Com convertir una idea en negoci” programat per novembre. Per a personal autònom s’inclouen dues edicions del taller “Fiscalitat per autònoms/es”. La primera edició tindrà lloc al setembre i la segona edició al desembre.

Informació i inscripció a sabadellempresa.cat

Totes aquestes activitats són presencials i gratuïtes. En alguns casos les accions estan subvencionades per la Diputació de Barcelona i estan organitzades conjuntament amb els Ajuntaments de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès i es podrien desenvolupar en algun d’aquests municipis. Qualsevol persona interessada en formalitzar la seva inscripció o ampliar la informació de qualsevol d’aquestes activitats ho pot fer a través del web sabadellempresa.cat.

Author: Ajuntament de Sabadell

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.