Els jutjats es podrien col·lapsar per una allau de demandes 

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Risc de col·lapse dels jutjats per atendre l’allau de demandes previstes per les clàusules sol si no es reforça amb més personal

La jutge degana de Barcelona, Mercè Caso, ha avisat del risc de col·lapse que podrien patir els jutjats si el Ministeri de Justícia i la Generalitat no els reforcen per atendre l’allau de demandes previstes per les clàusules sol

Arrel de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea es preveu que podrien presentar-se prop d’un milió i mig de demandes en el total de l’Estat.

És per això que la jutge preveu que el fet podria alentir el temps de resolució d’altres assumptes legals i Barcelona hauria de delegar els tràmits a altres ciutats pròximes com Sabadell, Terrassa o Badalona, una situació que podria dur al col·lapse d’aquestes administracions si no hi ha reforços.

El problema per negociar els pressupostos que ajudarien a aconseguir un reforç per als jutjats, empitjora en al cas de Catalunya, ja que la competència de justícia és de la Generalitat. Això vol dir que els salaris dels jutges i secretaris va a càrrec del Ministerio de Justicia però la resta de personal, que hauria d’ajudar en l’allau de feina, són pagats per la Generalitat. Per tant s’ha de fer un doble tràmit, per la qual cosa encara es podria alentir més el procés.

Author: Catalunya Directe

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.