La República guanya el pols a Alfons XIII a Sabadell

La República guanya el pols a Alfons XIII a Sabadell

Sabadell tindrà, a partir d’aquest dijous 14 d’abril, un carrer dedicat a la República. Es tracta de la via que des que es va obrir el 1926 tenia per nom el del rei espanyol Alfons XIII, mort el 1941. Així ho va aprovar oficialment la Junta de Govern Local l’11 de novembre de 2015, que va deixar un període d’adaptació de més de cinc mesos fins a l’entrada en vigor de la nova denominació.

Durant aquest temps, l’Ajuntament va notificar la decisió al veïnat de la zona amb una carta informativa i la resolució de l’acord adjunta i, aquesta mateixa setmana, ha fet arribat als veïns i activitats afectats certificats d’equivalència oficials per justificar el canvi de nom on s’escaigui.

Coincidint amb el canvi de nom d’aquest carrer del centre de la ciutat, l’Ajuntament actualitza el mateix dia 14 d’abril el web dedicat al nomenclàtor de la ciutat, és a dir, la llista alfabètica de totes les vies urbanes i espais públics.

Una mica d’història

El carrer Alfons XIII es va obrir l’any 1926. El 1931 es va denominar Francesc Layret i l’any 1939 va tornar a prendre el nom d’Alfons XIII fins ara.

El nom de República el va aprovar el Ple municipal l’1 de juliol de 2014 a instància del Grup Municipal Socialista i atenent la demanda de l’associació Sabadell per la República. El 23 de març de 2015 la Comissió del Nomenclàtor va emetre un informe sobre el cas. Posteriorment, el Ple municipal del 7 d’abril de 2015 va aprovar una moció dels grups d’ES, EUiA i ICV relativa a la proposta de canvi de denominació del carrer d’Alfons XIII per carrer de la República.

En compliment d’aquesta moció, el 13 de maig del 2015 es va iniciar l’expedient per aprovar el canvi, el qual es va notificar a residents, propietaris i titulars d’activitats del carrer d’Alfons XIII i se’ls va atorgar un període de 15 dies durant el qual van poder presentar les al∙legacions que van considerar convenients. Finalment, la Junta de Govern Local del novembre del 2015 va desestimar les al∙legacions presentades i va aprovar definitivament la nova denominació.

Imatge: Ajuntament de Sabadell

 

Author: Catalunya Directe

1 comment

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.