El SIAD resol el 25% dels expedients oberts

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha resolt el 25% dels expedients oberts els darrers tres anys.

El 25% dels expedients oberts han sigut resolts per trobar-se en situació estable i/o satisfactòria els darrers tres anys. Així ho afirma el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Sabadell, servei per la igualtat. No obstant això, des de principis d’anys fins a finals d’octubre, el SIAD ha registrat 538 casos, el 40% dels quals estan relacionats amb la violència masclista (física, sexual o psicològica). Les dades es van mostrar ahir al matí, durant la presentació del programa d’actes del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI.

Reducció de casos, continuació de les problemàtiques

Cal destacar que enguany, el nombre de casos ha disminuït, passant dels 803 casos de l’any passat als 538 d’aquest, dels quals 252 són casos nous. La regidora de Drets civils, Míriam Ferràndiz, ha valorat positivament el tancament del 25% dels expedients i el descens de casos però remarca: “és una bona dada però encara és un període molt curt per poder fer una bona valoració o dir que hi ha menys violència. Per tant no podem abaixar la guàrdia en la lluita contra les agressions masclistes”. El perfil de la dona atesa pel SIAD continua sent el d’una persona d’entre 30 i 50 anys, amb diversos nivells formatius, i de nacionalitat espanyola.

Actes del 25 de novembre

El pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències envers les Dones, estarà dedicat als Mites de l’amor romàntic, “un dels fonaments estructurals principals de les violències contra les dones”, afirma el departament de premsa de l’Ajuntament.

 

Author: Catalunya Directe

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.