La UE premia Palau per l’educació viaria

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

La Unió Europea premia l’excel·lència del programa d’Educació Viària de la Policia Local

La Carta Europea de Seguretat Viària situa Palau-solità i Plegamans al 1r lloc de l’Estat Espanyol i al 18è de la UE

El programa d’Educació Viària de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha estat guardonat als Premis a l’Excel·lència en Seguretat Viària (Excellence in Road Safety Awards 2017), un certamen que convoca la Comissió Europea a nivell continental a través de la Carta Europea de Seguretat Viària. Així, l’Educació Viària de Palau-solità i Plegamans ha quedat al 18è lloc d’entre les 100 iniciatives europees seleccionades en aquests premis, sent la 1a d’entre les de l’Estat Espanyol.

“És molt positiu que l’educació viària d’un poble de menys de 15.000 habitants trenqui fronteres i quedi en el 18è lloc de la Unió Europea i com la millor bona pràctica d’Espanya”, destaca Miguel Ángel Jimber, caporal de Mobilitat i Educació Viària de la Policia Local. “Es van posar en contacte amb nosaltres perquè ens van preseleccionar entre les 100 millors bones pràctiques de la Carta Europea i per animar-nos a presentar-nos als premis a l’excel·lència”, amplia l’agent. L’acte d’entrega d’aquests premis es celebrarà el 26 de juny a Bucarest, Romania, si bé no hi acudirà cap representació palauenca pels costos de desplaçament.

Educació Viària des del 1989

Aquest reconeixement ha arribat en la setmana en què es tanca la 28a edició del programa d’Educació Viària. I és que l’imparteix la Policia Local des del 1989. “Alguns dels pares i mares dels actuals alumnes van fer educació viària amb nosaltres quan eren petits. Això fa que hi hagi una relació de confiança; és un altre efecte positiu d’aquest programa”, explica Jimber.

Durant el curs que ara finalitza s’ha impartit a un total de 2.862 alumnes d’educació infantil, primària, Educació Secundària Obligatòria i el Programa de Formació i Inserció (PFI); és a dir, infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys. “Moltes activitats –continua el caporal- s’han consolidat, estan adaptades als grups d’edat i funcionen molt bé, però cada any preparem el curs a partir de les necessitats que detectem i plantegem novetats”. Algunes impliquen sortides i la col·laboració d’altres actors. El resum de les accions formatives és el següent:

  • Formació teòrica
  • Xerrades ‘Game Over’ de l’Institut Guttmann amb víctimes d’accidents
  • Obres de teatre sobre educació viària
  • Visites a l’empresa Jané amb demostracions de ‘Crash Test’
  • Visites a la Comissaria de la Policia Local
  • Sortides en bicicleta pel municipi

Author: Catalunya Directe

Puntuació de l'Autor
[Total: 0 Mitjana: 0]

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.