Urban Wins segona sessió d’ecosensibilització i reducció de residus

‘Concretem les prioritats en accions’, segona sessió participativa del projecte Urban Wins

S’han proposat i debatut diferents accions per a la prevenció i gestió de residus

La setmana passada va tenir lloc al Mercat de Sant Joan la segona àgora del projecte europeu Urban Wins, amb què es van debatre i definir diferents propostes d’accions en relació amb la gestió de residus i recursos urbans. En concret, es va posar èmfasi en l’ecosensibilització, la reducció de productes d’un sol ús i embalatges, penalitzar actituds incíviques en la gestió domèstica de residus i incentivar el consum de productes de proximitat.

El 19 de juny va tenir lloc la primera de les àgores on es van concretar de manera participativa les prioritats a Sabadell. Properament es convocarà una nova àgora per decidir quines de les accions treballades es portaran a terme al 2018.

Les àgores són proves pilot de processos participatius que es fan a vuit ciutats europees –Cremona, Torí, dues ciutats de l’àmbit metropolità de Roma, Bucarest, Leiria, Manresa i Sabadell– per testar i validar les metodologies que s’utilitzen i es treballen entre Ajuntaments, centres de recerca i universitats participants en aquest projecte. Els resultats es fan servir per a definir objectius i indicadors de plans estratègics per a la prevenció i gestió de residus i recursos urbans en les vuit ciutats participants.

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada